https://aaapropulsion.com/uploads/schermafbeelding2017-07-26om09.04.10_1_20170726_020445.png

AAA Propulsion in het nieuws

Back to News

De Electric & Hybrid Marine World Expo werd begin juni druk bezocht. Vooral vernieuwingen in de opslag van stroom zijn in opmars. Dat was voor elektrisch varen lange tijd de bottleneck. Beursmanager Ed Graham Johnson was erg positief over de beurs, en in de Binnenvaartkrant lichtte hij een aantal deelnemers uit, waaronder 'nieuwkomer' AAA Propulsion.

Nieuw op de beurs en in de markt was AAA Propulsion, met bestaande producten in een nieuw jasje. “Zes dagen geleden officieel opgericht, wij zijn een afsplitsing van Verhaar Omega”, vertelt DickJan de Blaeij, de CEO van AAA Propulsion. Een aantal bekende producten die bij Verhaar Omega zijn ontwikkeld, zitten in het assortiment, zoals de V-Pod en de Z-Drive. Het tweede nieuwtje is dat er een samenwerking is aangegaan met Kolmer Electromotoren.

Nu is er dus een totaaloplossing voor hybride en elektrische aandrijvingen. Samen kunnen ze een complete elektrische reparatie of een nieuwe bouw aanbieden, gecombineerd met scheepswerf, scheepselektricien, apparatuur en controles. “Ons slimme powermanagementcontrolesysteem garandeert de meest efficiënte voortstuwing, de kleinste CO2 -voetafdruk en het beste brandstofverbruik”, stelt Blaeij. “Je ziet hier een enorme verbetering in accu’s”, vertelt De Blaeij. “Drie jaar geleden was het accupakket nog tweemaal zo groot. Elektrisch varen is de toekomst, als je het aan mij vraagt. Ik denk niet zozeer aan LNG, dat is een tussenoplossing. Volledig elektrisch gaat het worden. Grotere opslagcapaciteit en laden als je aan de kade ligt.”

bron: www.binnenvaartkrant.nl
Lees hier de volledige editie van de Binnenvaartkrant